sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Scrisoare pentru părinţi

Stimaţi părinţi, care sunteţi şi care aveţi în dotare unul- doi- nşpe plozi, vă rugăm cu respect, umilinţă şi plecăciuni să vă educaţi odraslele.

Scumpă mumă din popor!
Disney Channel, Taraf TV, Etno şi Favorit NU sunt posturi de televiziune cu rol educativ. Hannah Montana NU este un exemplu demn de urmat, este doar o pupăză care se scălâmbăie. Personajele care rag, behăie, orăcăie sau chelălăie pe "televiziunea naţională Favorit" NU sunt artişti, NU ştiu meserie, NU au habar de ceea ce înseamnă muzică; sunt doar nişte specimene subumane făcătoare de zgomot. Dacă vrei să îţi educi copilul lăsându-l să se uite la TV, există şi alte canale. Şi există şi opţiunea "block" pentru canalele de incultură.
Copilul NU este şef, NU are dreptul să comande şi să aibă pretenţii. Şeful eşti TU. Şi când TU spui ceva, aşa rămâne. Dacă îi spui căcatului cu ochi care se cheamă copilul tău că are teme de făcut, sau că azi va lua la şcoală un pacheţel pregătit de acasă şi nu o căruţă de bani, sau că te va ajuta la curăţenie/ mâncare/ cumpărături (bineînţeles, după puterea lui, că doar n-o să-l pui pe ăla micu să care o plasă de zece kile după el), răspunsul lui va fi "Bine!", "Da", "Imediat!", NU "N-am chef", "Aia să faci tu" sau "S-o crezi tu!". Răspunsurile din urmă vor fi răsplătite automat de o palmă peste gură. Nu, scumpă mumă din popor, căcatul cu ochi NU va muri dacă va primi o palmă peste gură. Nu-i vor sări dinţii pe pereţi, nu i se va muta faţa la spate, nu va rămâne traumatizat pe viaţă, nu va necesita şedinţe la psihiatru. De asemenea, când tu îi spui să îşi lase pantofii de stradă la uşă şi să nu intre cu ei în casă, nici în pat, el se va conforma imediat. Întrebarea lui inocentă "Dar ce-are?", însoţită de intrarea dragului tău pui mic cu papucii murdari de noroi în casa tocmai atunci măturată şi aspirată, va avea ca răspuns o palmă, sau două, sau câte va fi nevoie. Plânge? Asta e, se mai întâmplă şi căcaturi. Pentru a-l opri din orăcăială, mai cârpeşte-i o palmă, măcar să aibă pentru ce plânge.
Dacă plodul face mofturi la mâncare, înseamnă, dragă mumă din popor, că nu îi este foame. Nu trebuie decât să îi spui frumos "Puiu mamii, asta am făcut de mâncare, altceva nu este. Nu-ţi convine, afară la joacă. Şi când ţi se face foame, aceeaşi porţie te aşteaptă uite aici." Stai liniştită, nu va crăpa puiuţul de foame. Fă-i aşa de vreo două ori şi vei vedea ce se întâmplă. (clar, această regulă nu se aplică în cazul alergiilor şi contraindicaţiilor medicale).
Şi, nu în ultimul rând, scumpă mumă din popor, rahatul tău cu ochi trebuie să înveţe cum să se poarte cu domnia ta, cu domnia-sa tătic-su şi cu celelalte personaje cu care intră în contact. Dacă tu eşti proastă de bubui şi îi permiţi să ţi se urce în cap, treaba ta. Dar ceilalţi nu sunt obligaţi să îi suporte mofturile, toanele, isteriile, gălăgia, obrăznicia, proasta creştere. Clar? Aşa că fă bine şi învaţă-l că atunci când va fi mare, n-are decât să facă ce vrea, dar atâta timp cât e doar un căcat cu ochi, care abia ştie să meargă la WC singur şi care nu e în stare nici să se şteargă la nas cum trebuie, nu are el ce să le comenteze celor mai mari ca el. Dacă totuşi îl laşi de capul lui, atunci să nu te miri dacă îi aplică alţii sus-numitele şi înşiratele perechi de palme. Nu-ţi convine, atunci pune mâna şi dă-i-le tu.


Dragă tată de familie!

Dacă doamna ta e o fire energică şi chiar încearcă din răsputeri să îşi educe plodul, stai dracului deoparte şi nu te băga. Dacă tot te bagi, ar fi ok să o ajuţi. Dacă nu-ţi convin metodele ei, ieşi afară. Nu te apuca să faci pe deşteptul şi să îi aduci critici de faţă cu ăla micu. Copiii, dragă tată de familie, sunt ai dracului de deştepţi şi habar n-ai cât de repede se prind de unele chestii. Cum ar fi faptul că tu te crezi mare sculă pe basculă în casa aia şi că nevastă-ta e un fel de chestie care trebuie să se uite în gura ta şi să facă ce vrei tu, inclusiv să te şteargă la fund, că singur nu eşti în stare. Fi-tu îţi va imita comportamentul până în cel mai mic detaliu. A, asta era şi ideea? Bine, dragă tată de familie, felicitări: vei avea un fecior nalt ca bradu şi prost ca gardu, care nu va fi în stare să facă nimic de unul singur şi care, eventual, îţi va da în cap mai târziu, pentru că nu ai fost în stare să-l înveţi nişte reguli elementare de comportament.

Aşa că, stimaţi părinţi, dacă nu sunteţi în stare să vă creşteţi copiii şi nu sunteţi conştienţi de faptul că acei copilaşi drăguţi sunt oamenii de mâine, ar fi ok să nu mai faceţi copii. Şi dacă i-aţi făcut deja, să-i împuşcaţi.
Cu plecăciuni, respect şi multă considerăţiune,

Mirage.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu