sâmbătă, 20 octombrie 2012

Ia auzi, dragă părinte cretin!...

... Că mai frumos nu îți voi spune.
Faptul că ai trântit un copil nu este o realizare a ta, nu e un merit care îți aparține. Aia e doar natura, care și-a urmat cursul. Treaba ta abia acum începe.
Poți să spui că acel copil este realizarea ta abia când îl vezi mare, la casa lui, pe treaba lui, cu o carieră frumoasă, trăind după principiile după care l-ai educat tu. DAR...

Dacă:
- nu ești în stare să îți înveți copilul să se ridice singur și să meargă până la un an și jumătate, și să vorbească relativ bine până la 2-3
- mersul la mall, la salon de înfrumusețare și aranjatul după ultimul răcnet e mai important decât copilul care la 3 ani știe să spună doar „mama”, „papa” și „brum-brum”, și care face pe el frecvent
- telefonul mobil și plasa de cumpărături sunt mai importante decât fetița de 2-3 ani care a căzut de pe trotinetă, s-a lovit și nu se poate ridica (bine că mă pot opri eu și pot lăsa eu toate cele din mâini ca să îți ridic plodul de pe caldarâm, să îl scutur de praf și să îl calmez să nu mai plângă, lua-te-ar dracu de pupăză idioată. Și mai ai și tupeul să comentezi și să dai indicații, de la zece metri distanță)
- „mai stai să te gândești” în condițiile în care ăla micu de 3 ani are autism și necesită terapie (la ce dracu să te mai gândești, mă, retardo?)
- ai copil bolnav și știi că îi trebuie tratament, dar nu i-l dai, că n-ai tu chef/timp și telenovelele sunt mai interesante (cretino)


Pe scurt, dacă ești prea idiot să ai grijă de un copil, care e al tău, nu al altuia, NU MAI FĂ COPII! Să faci un copil nu este o datorie, nu îți impune nimeni. Nici religia, nici societatea. La o adică este casa ta, viața ta, corpul tău, familia ta, și la naiba cu toți ceilalți care își dau cu părerea. NU TREBUIE să faci un copil dacă nu ți-l dorești cu adevărat și consideri că alte lucruri sunt mai importante. Sterilizează-te naibii și cumpără-ți o păpușă, îți garantez că aia nu protestează dacă nu ai timp de ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu